Nieuws2018-04-26T13:47:00+00:00

Nieuws

Nieuwe verlichting afgerond

Alom tevredenheid over de kwaliteit van de nieuwe verlichting op de binnenbanen. Deze week zal naar verwachting het project vernieuwing baanverlichting van de tennisbanen zijn afgerond. In de vierkante hal met de banen 1 en 2 zijn de armaturen die er al hingen vervangen door armaturen met een bredere bundel en deze zijn boven de buitenlijnen geplaatst.

18 september 2019|Categories: Stichting Tenniscentrum Startbaan, Tenniscentrum Startbaan|

Mijlpaal duurzaamheid bereikt: terugblik op het feest

Onder grote belangstelling, ook van de lokale pers, onthulde Rob Ellermeijer, de Amstelveense wethouder sport, de duurzaamheidsmonitor in de hal van ons clubhuis. De feestelijke bijeenkomst was georganiseerd ter gelegenheid van de mijlpaal van het bereiken van "nul op de elektriciteitsmeter".

Rookvrij terras en buitenruimte

Vanaf 1 april heeft Tennis- en Biljartcentrum Startbaan zich aangesloten bij het landelijke initiatief van o.a. het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding om kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. Concreet betekent dit dat het wettelijk rookverbod binnen is uitgebreid

Online boeken van banen en biljarttafels

Afgelopen winter is bijna geruisloos het online boeken van tennisbanen en biljarttafels mogelijk geworden. Vanuit thuis de beschikbaarheid van banen bekijken en daarna de gewenste baan boeken en betalen via Ideal. Uniek voor Amstelveen.

Actuele beschikbaarheid winterbanen tennis

Momenteel is ruim 80% van de winterbanen tennis verhuurd en nog steeds is er vraag naar de mogelijkheden  om een baan te huren.Dat heeft ons op het idee gebracht om de actuele beschikbaarheid op de website te zetten. Op deze pagina onder de knop "beschikbare winterbanen 2019-2020" vind je het overzicht welke banen nog vrij zijn om te huren. Dit overzicht zal regelmatig worden ververst.

Project zonnepanelen: uitvoering komt er aan

De zonnepanelen op het dak van de vierkante tennishal zijn in aantocht. De voorbereiding hiervan was een ware hordenloop maar de finish is in zicht. Voorafgaand aan de plaatsing van de zonnepanelen op de vierkante hal, is de afgelopen weken de dakbedekking vernieuwd.

Hebben jullie dit gezien?

Sinds enkele weken is in de bomen tegenover de dienstwoning van Herman Mus een asielzoekerscentrum ingericht voor de vleermuizen. Deze kastjes moeten tijdelijk de vleermuizen opvangen die wonen en woonden in het te slopen  kantoor aan Startbaan tegenover ons park. Het is bedoeling dat er op deze locatie een (sport)hotel wordt gebouwd waar ook de vleermuizen te zijner tijd weer kunnen inchecken.

Vernieuwing dakbedekking vierkante hal

De oude vierkante tennishal zal de komende weken worden voorzien van nieuwe dakbedekking. In het onderhoudsplan was dit project pas over enkele jaren voorzien, maar we hebben het eerder in gang gezet omdat op dit dak een groot aantal zonnepanelen zullen worden geplaatst. Het werk zal in de week na Pasen worden uitgevoerd. Naar verwachting zal dit op het park nagenoeg geen overlast veroorzaken.

Duurzaamheidsplan ligt op stoom.

Tennis- en Biljartcentrum Startbaan is hard op weg het duurzaamste sportpark van Amstelveen te worden. Het grootste project om dit te bereiken is de plaatsing van maar liefst ruim 450 zonnepanelen op het dak van de oude vierkante hal. Dit zonnepark zal 150 Megawatt elektriciteit per jaar produceren, gelijk aan het verbruik van 75 huishoudens.

Dank aan het greenteam

Een dag van noeste arbeid heeft het terras voor de start van het tennisseizoen weer flink opgeknapt. Tafels gereinigd en gelakt, bloemetjes in de bakken, de tribune na de winter schoon gemaakt en alles geveegd. Namens alle gebruikers van het terras een woord van dank aan al die clubleden die hieraan onder leiding van het greenteam hebben bijgedragen. Niet alle deelnemers staan op de foto’s overigens.

Toiletten zien er gelikt uit!

Dat is wat we de laatste weken vaker hebben gehoord. De renovatie in de vorm van nieuw tegelwerk, nieuw sanitair en schilderwerk is vlak voor de start van het buitenseizoen opgeleverd. Het is erg mooi geworden, we horen veel complimenten. Voor de medewerkers van het Sportcafé die het schoonmaakwerk doen, spaart de huidige uitvering van de schoonmaak veel tijd.

Eerste (maandelijkse) nieuwsbrief

Voor u ligt de 1enieuwsbrief van Tennis- en Biljartcentrum Startbaan.Waarom een nieuwsbrief? Welnu, u heeft ons meermalen aangegeven beter geïnformeerd te worden over het wel en wee en de ontwikkelingen van het tennis- en biljartcentrum. Wie ontvangen de nieuwsbrief rechtstreeks?

Online boeken van banen en biljarttafels

Afgelopen winter is bijna geruisloos het online boeken van tennisbanen en biljarttafels mogelijk geworden. Vanuit thuis de beschikbaarheid van banen bekijken en daarna de gewenste baan boeken en betalen via Ideal. Uniek voor Amstelveen.